Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een fris voorgerechtje is steeds een aangename opener. Daarom kiezen we vandaag voor een zalmcarpaccio. Snel en éénvoudig klaar te maken met pure smaken.

Bier en foodpairing: Deze zalmcarpaccio kan je combineren met een Oud Vlaams bruin bier. De licht zure toetsen van dit bier passen goed samen met de zure toetsen van de citroen waarmee we de rauwe zalm laten garen.

Zalmcarpaccio ligt op een wit bord met wat parmezaanschilfers erop en in het midden wat veldsla en peterselie.

Aantal personen:
4

Klaar in:
40 min

Kcal:
1156

Goed voor:
Voorgerecht

Ingrediënten

  • 350 gr verse zalmfilets
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • 20 gr veldsla
  • 20 gr peterselie
  • 2 citroenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout
  • zwarte peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

Leg de zalm eerst een half uur in de diepvries. Dit zal het snijden veréénvoudigen.


Stap 2

Zalm in dunne plakjes snijden van een 2 à 3 mm.  Trukje om de plakjes nog iets dunner te maken: Leg de plakjes tussen wat plastiekfolie en dan met een deegrol of iets anders lichtjes slaan op de zalmplakjes zodat die nog dunner worden.


Stap 3

Marineer de plakjes zalm. Pers de citroen uit en druppel dit over de plakjes zalm. En vervolgens de olijfolie erover druppelen en kruiden met zwarte peper en wat grof zeezout zodat de smaken er goed intrekken en de vis kan garen dankzij het zuur van het citroensap. Je mag dit in zijn geheel in de koelkast zetten tot je klaar bent om te serveren.


Stap 4

Rasp de parmezaan tot dunne schilfers. Bij het serveren de schilfers parmezaan over de zalm verspreiden en afwerken met wat veldsla en peterselie. Eventueel kan je er nog een kerstomaatje bijleggen.


Stap 5

Schenk uzelf een Oud Vlaams bruin bier uit en laat het samen smaken.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top