Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Soms heb je niet veel meer in de koelkast liggen. Dan is het altijd leuk om toch iets smakelijks bij elkaar te gooien. Dit is het concept van dit gerecht.

Bier en foodpairing: Het smeuïge van het ei in combinatie met de avocado en mozzarella gaat goed samen met een pilsbier dat een wat bitterder karakter heeft dan de standaard zoetigheid van een pils.

Omelet met een salade en een pils - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
15 min

Kcal:
2164

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 12 kerstomaten
  • 20 bolletjes mini mozzarella
  • 16 zwarte olijven
  • 2 avocado’s
  • Rucola salade
  • Mosterdvinaigrette
  • peper
  • zout

Instructies stap voor stap

Stap 1

Bak 4 omeletten in een pan, kruiden met wat peper en zout en leg die op een rooster om wat af te koelen. Leg die daarna in een kommetje


Stap 2

Snij de kerstomaten in kwartjes en pel de avocado’s en snij die in fijne schijfjes.


Stap 3

Neem een kom en doe daarin de rucola, de avocado, de kerstomaten en voeg er dan ook de olijven en mozzarella aan toe en voorzichtig even mengen.


Stap 4

Verdeel vervolgens de salade over de 4 kommetjes met de omelet in en sprenkel er wat mosterdvinaigrette over en afkruiden met wat peper.


Stap 5

Schenk uzelf een lekker pils uit en laat het smaken.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top