Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Misschien heb je al ooit eens kreeft gegeten? Maar hoe zit het met krab? Waarschijnlijk wel zogenaamde krabsalade met surimi. Het is het echter meer dan waard om eens echte krab te eten. De smaak is licht zoet en volgens sommigen zelf verfijnder dan van kreeft.

Bier en foodpairing: Gezien de lichte structuur van krab en de delicate smaak kiezen we voor een Saison bier. Dit bier zal de smaak niet overheersen maar juist mooi aanvullen dankzij het kruidige, citrusachtige karakter en wat bitterheid.

Krab en een Saison bier - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
90 min

Kcal:
800

Goed voor:
Voorgerecht

Ingrediënten

  • krabben
  • 2 uien
  • 1 stengel selder
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

Instructies stap voor stap

Stap 1

Zorg dat de krab onderkoelt is voordat je ze kookt. Leg ze daarom ongeveer een uur in een vochtige handdoek in de diepvries.


Stap 2

Maak intussen een court-bouillon. Neem een grote pan en vul die met water. Snij de ui in grote stukken en voeg die toe samen met de selder, tijm en laurier. Voeg wat peper en zout toe en laat een 20-tal minuten koken.


Stap 3

Voeg vervolgens de krabben eraan toe om te pocheren gedurende 15 minuten. Zet vervolgens het vuur uit en laat de krabben met de bouillon afkoelen.


Stap 4

Serveer de krabben in z’n geheel om er een echte sharing ervaring van te maken.


Stap 5

Schenk een Saison bier uit en smakelijk. Geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top