Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een voorgerecht dient iets te zijn waardoor je zin hebt naar meer. Dus niet te zwaar en het moeten zorgen voor een grotere appetijt. Dit gerechtje voldoet voor mij perfect aan mijn voorwaarden en al zeker in combinatie met de gekozen bierstijl.

Bier en foodpairing: Dit fris visgerecht gaat zeer mooi samen met een Oude Geuze. De zuurheid van de Oude Geuze met toetsen van verse groene appel zijn ideaal als starter van de maaltijd.

Zalmtartaar met avocado en een Oude Geuze - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
35 min

Kcal:
2474

Goed voor:
Voorgerecht

Ingrediënten

  • 200 gr rauwe zalm
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • citroensap
  • peper
  • 3 avocado’s
  • 1 limoen
  • volle room
  • peper
  • zout
  • 4 sneden wit brood
  • 125 gr Red Chard (blad van rode biet)
  • 1 citroen

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij de gerookte zalm en de rauwe zalm in kleine blokjes en meng dit met twee fijngehakte sjalotten. Meng dit alles goed door elkaar samen met de graanmosterd en werk af met enkele druppels citroensap en op smaak brengen met wat peper.


Stap 2

Doe de avocado’s in 2, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in stukjes in een kom. Pureer en voeg er wat limoensap aan toe. Klop de room lobbig op en meng zeer voorzichtig een 3-tal eetlepels met het avocadomengsel en afkruiden met peper en zout.


Stap 3

Snij iedere snee brood in de vorm van 2 driehoekjes zonder de korst en rooster in grill tot het lekker krokant is.


Stap 4

Vervolgens maak  je een mooi bedje van avocadomousse, leg er mooi wat van de zalmtartaar op en daarbovenop werk je het af met wat van de Red Chard salade. Plaatst de 2 stukjes geroosterd brood ernaast en een stukje citroen.


Stap 5

We combineren dit met een heerlijke Oude Geuze. Opletten voor de hoeveelheid Red Chard sla want de lichte bitterheid van de sla en zuurheid van de Oude Geuze moeten goed in balans liggen.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top