Tiramisu met quadrupel

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Tiramisu is één van de lievelingsgerechten bij vele mensen. Je kan bijna nooit genoeg tiramisu op tafel staan hebben. Eén kom is vaak te weinig als je liefhebbers hebt. Hou daar zeker rekening mee als je een tiramisu met bier maakt want veel kans dat ze er nog meer van willen.

Bier en foodpairing: Af en toe doen we niet gewoon aan bierpairing maar verwerken we het bier wel degelijk ook in het gerecht. Tiramisu is het ideale gerecht hiervoor. Vervang simpel weg de koffie door een heerlijk, lekker zware quadrupel en je bekomt een nog beter eindresultaat.

Tiramisu met quadrupel - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
45 min

Kcal:
2518

Goed voor:
Dessert

Ingrediënten

  • eieren
  • 50 gr suiker
  • 200 gr mascarpone
  • 12,5 cl slagroom
  • 33 cl quadrupel
  • 1 pak lange vingers
  • 2 latten donkere chocolade
  • cacaopoeder

Instructies stap voor stap

Stap 1

Voeg de eidooiers samen met de suiker en vier soeplepels bier in een kom. Klop vervolgens de eidooiers, het bier en de suiker tot een glad geheel.


Stap 2

Verwarm een pan met water en verwarm de kom met het mengsel au bain-marie. Blijf roeren totdat je een mooi dik mengsel hebt. Zet de schaal met sabayon in een pot met koud water en blijf roeren zodat het mengsel kan afkoelen.


Stap 3

Als de sabayon is afgekoeld kan je de mascarpone er doorheen roeren tot een glad mengsel. Vervolgens klop je de slagroom stijf en voeg je die voorzichtig toe aan mascarponemengsel. Zorg dat je een mooi luchtig mengsel blijft hebben.


Stap 4

Doe de rest van het flesje bier in een rechthoekige schaal dat ruim genoeg is om de lange vingers in te doppen.

Neem een glazen met opstaande rand waarin je de tiramisu met bier kunt bouwen. Start met een laag van het mengsel, rasp wat donkere chocola erover en leg er dan een laag lange vingers op die je heel kort doopt in het donkere bier. Bedek de laag lange vingers met een laag mascarpone. Rasp terug wat donkere chocola over de mascarpone. Leg nog een laag aan met lange vingers en wederom schep je een laag mascarpone erover en vervolgens strooi je er het nodige cacaopoeder over om af te werken.


Stap 5

Laat de tiramisu met bier minstens 4 uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast voordat je hem opdient en schenk je een quadrupel uit om te genieten.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap