Roomijs met frambozen en kriekbier

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Het is zomer, de temperaturen zijn aangenaam dus een lekker ijsje kan velen bekoren. En daarom kiezen we vandaag voor een ijsje om voor wat afkoeling te zorgen en dat je zelf kan maken.

Bier en foodpairing: Dit ijsje is er eentje met bier in verwerkt. Naar gelang je smaak kan je er een zoeter of minder zoet kriekbier in verwerken en/of wat spelen met de hoeveelheid suiker.

Roomijs van frambozen en kriekbier loopt vanuit een industriele ijsmachine in een alumnium bak om te bewaren. De machine staat links in beeld en de bak rechts in beeld.

Aantal personen:
4

Klaar in:
45 min

Kcal:
1554,50

Goed voor:
Dessert

Ingrediënten

  • 2 1/2 dl opklopbare room
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 citroen
  • 100 gr suiker
  • 300 gr frambozen

TIP: In plaats van verse frambozen kan je ook diepvriesframbozen gebruiken.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Neem de verse frambozen, en breng die samen met het kriekbier, het sap van een halve citroen en 50 gr suiker in een kookpot en breng dit langzaam aan de kook en roer goed door zodat alles goed kan mengen. Laat dit mengsel vervolgens afkoelen.


Stap 2

Meng de room met 50 gr suiker en klop de slagroom stijf.


Stap 3

Giet het afgekoelde frambozenmengsel in de ijsmachine en voeg er voorzichtig de slagroom aan toe en laat de ijsmachine een 30 tot 40 minuten draaien.


Stap 4

Neem de ijsemmer uit de machine en breng het ijs over in een pot om in de diepvries te bewaren tot het tijd is voor het dessert.


Stap 5

Schep een heerlijk bolletje ijs, leg er nog enkele verse frambozen naast, wat aardbeien en een muntblaadje en geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap