Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Met deze koude winterdagen vond ik het gepast om te kiezen voor wat ‘comfortfood’. Een lekkere chocoladecake als dessert gaat er dan zeker in.

Bier en foodpairing: Het zoet bittere van de chocolade gaat goed samen met de fruitige en zure toetsen van een Oud Bruin bier. En het bier sluit ook mooi aan met enkele frambozen die je kan toevoegen aan het bordje om het compleet te maken.

Chcoladecake met Oud Bruin - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
150 min

Kcal:
4348

Goed voor:
Dessert

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 215 gr ongezouten echte boter
  • 200 gr bruine cassonade
  • 200 gr zelfrijdend bakmeel
  • 8 gr vanillesuiker
  • 4 eieren
  • zout
  • enkele frambozen

Instructies stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt intussen de chocolade au bain-marie.


Stap 2

Neem vervolgens een kom en mix 200 gr van de echte boter met de cassonade en wat zout tot een luchtige crème en voeg er één voor één de eieren aan toe.


Stap 3

Neem een rechthoekige bakvorm (25 à 30 cm lang). Bekleed de bakvorm met wat bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Doe het chocoladecakemengsel in de vorm en bak dit ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.


Stap 4

Controleer met een prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Neem de vorm uit de oven en laat dit minstens 1 uur afkoelen.


Stap 5

Vervolgens schenk je jezelf een lekkere Oud Bruin bier uit. De zure en zoete toetsen gaan mooi samen en het fruitige van het bier sluit mooi aan met de verse frambozen die je kan combineren met een stuk cake. Je kan eventueel er nog wat chocoladesaus bij serveren. Laat het smaken!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top