Gerookte zalm, avocado en verse geitenkaas met een Oude Geuze

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

We houden van leuke, kleine hapjes die je kan combineren met een heerlijk bier. Dit is zo een voorbeeld van een hapje waarin je verschillende smaken combineert en dat heerlijk samengaat met een bier dat het smaakpallet telkens reinigt.

Bier en foodpairing: We kiezen voor een Oude Geuze. Dit is een ideaal aperitiefbier en gaat zeer goed samen zowel met zalm als geitenkaas en zure room.

Gerookte zalm en avocado op toast met een Oude Geuze - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
15 min

Kcal:
1163

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • plakjes gerookte zalm
  • verse geitenkaas
  • 1 avocado
  • 1 ciabatta
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels graanmosterd
  • 1 eetlepel honing

Instructies stap voor stap

Stap 1

We starten met het maken van de dressing. We nemen de zure room, graanmosterd en de honing en mengen alles goed in een kommetje.


Stap 2

Vervolgens snijden we de avocado in fijne schijfjes en we versnijden de chiabatta in mooie stukken.


Stap 3

Smeer wat van de verse geitenkaas op een stukje chiabatta en leg er vervolgens twee stukjes avocado op en wat van de gerookte zalm.


Stap 4

Werk af met een heel klein beetje van de dressing vlak voor het serveren.


Stap 5

Combineer dit met een Oude Geuze als aperitiefbier en geniet van een heerlijke start.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link