Bier en foodpairing recepten

Welk bier past bij welk gerecht? Een vraag die we hier praktisch willen oplossen door volledig uitgeschreven gerechten stap voor stap uit te leggen en te combineren met een bierstijl. Zo kan je zelf toch nog even op ontdekkingstocht gaan want er zijn natuurlijk nog veel variaties in smaken binnen een bierstijl. En wil je zeker zijn, schrijf je dan in op één van onze degustaties of organiseer zelf een workshop bij je thuis waar we langskomen om je te laten genieten van de wonderlijke wereld van bierpairing.

Wens je zelf wat te experimenteren en wat meer kennis op te doen? Dan verwijzen we je graag door naar onze tips voor bierpairing.

de nieuwste bierpairing recepten

APERITIEFHAPJES

Gemarineerde scampi gebakken op de BBQ vastgehouden aan de rechterzijde door 2 chopsticks en op achtergrond de gloed van vuur.

Gemarineerde scampi’s op de BBQ en witbier

Buiten genieten van een lekkere BBQ en starten met een lekkere gemarineerde scampi en dit pairen we met een witbier. Een lichte start met veel smaak.
Featured image -Dumplings met gehakt en blonde Tripel

Dumplings met gehakt en blonde Tripel

Als we niet meer op reis mogen dan halen we het buitenland naar hier en combineren we dit met een blonde Tripel. Steun de ambachtelijke brouwers.
Featured image - gefrituurde garnalen

Gefrituurde garnalen en blond abdijbier

Een lekker hapje voor bij een blond abdijbiertje gaat er altijd wel in en vandaag kiezen we voor grote garnalen die we frituren in een bierbeslag.
Featured image - blinis met krab

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis gingen was het traditie om poffertjes te eten. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie.
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. Laat het smaken. Geniet ervan!

Voorgerechten

Garnaalkroketten met Vlaams oud bruin

Garnaalkroketten met Vlaams oud bruin

Een lekker gerechtje voor alle seizoenen. Wie lust nu geen garnaalkroket met wat brood en dit combineren we met een Vlaams oud bruin bier.

Hoofdgerechten

Foodpairing - Quiche met kip en champignons en blonde Tripel

Quiche met kip en champignons en blonde Tripel

De kip en champignons in de quiche dat ik vandaag voorschotel past goed bij het moutige, ietwat zoete en bittere van een tripel.
Foodpairing - Salade met tonijn en een blonde Tripel

Salade met tonijn en een blonde Tripel

Ik kijk al uit naar de zomer. In die sfeer dacht ik dat het wel eens leuk kon zijn om een éénvoudige salade met tonijn samen te stellen.
Foodpairing - Pizza Quattro Formaggi met een Oude Geuze

Pizza quattro formaggi en een Oude Geuze

Een Oude Geuze met zijn zurige, verfrissende karakter is perfect om het smaakpallet te zuiveren na elke hap van deze pizza met sterke kazen.
Foodpairing - Buddha Bowl en Oud Bruin bier

Buddha Bowl en Oud Bruin bier

We kiezen vandaag in onze Buddha Bowl voor een mengeling van blauwe schimmelkaas, avocado, ei, tomaat, rijst en wat slasoorten.
Foodpairing - gegrilde heilbot en tripel

Gegrilde heilbot en tripel

Een stukje vis is altijd lekker. De volle smaak van de heilbot met de gestoofde groentjes past goed samen met de fruitigheid van een tripel.
Features image - Wafels en bier

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm om van te smullen.
Chocolademousse met donker trappistbier

Chocolademousse met donker trappistbier

Voor mij is de luchtigheid van de chocolademousse zeer belangrijk en dit is dan ook een belangrijk aspect van dit recept met bruin trappistbier.
Pannenkoeken met blond bier

Pannenkoeken met blond bier

De herfst komt eraan en dan lust ik wel eens een pannenkoek als lekkernij om met vrienden te delen. Kies voor een biertje dat je graag drinkt om te pairen.

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap