Achtergrond bij het gerecht
Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier
Het viel mij op dat bijna al mijn hoofdgerechten een vlees of viscomponent bevatten. Daarom koos ik vandaag voor iets vegetarisch. Je hebt er misschien al eens iets over gelezen, de Buddha bowl of een Boeddha-schaal. Dit is een vegetarische maaltijd in een bord of kom met hoge randen. Het gerecht bestaat in de praktijk uit verschillende kleine porties ingrediënten en dit serveer je koud.
Bier en foodpairing: We kiezen vandaag voor een mengeling van blauwe schimmelkaas, avocado, ei, tomaat, rijst en wat slasoorten. Deze Buddha Bowl kan je mooi pairen met een Oud Bruin bier. De blauwe schimmelkaas gaat goed samen met de zuurheid van het bier.
Aantal personen:
4
Klaar in:
20 min
Kcal:
2196
Goed voor:
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 320 gr blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld Rossini)
- 300 gr rijst
- 4 eieren
- 2 avocado’s
- 12 kerstomaten
- 30 gr preischeuten
- rucola
- krulandijvie
Instructies stap voor stap
Stap 1
Kook de eieren een 8 à 9 minuten en laat ze afkoelen.
Stap 2
Kook de rijst zoals omschreven op de verpakking en laat afkoelen op een grote plaat of een grote kom zodat dit snel afkoelt en niet plakt.
Stap 3
Pel de avocado’s en snij ze in 2. Vervolgens pel je de eieren als die afgekoeld zijn en snij ze in 2.
Stap 4
Neem een eetkom per persoon en daarin doe je eerst wat rucola en krulandijvie. Je schept vervolgens wat van de afgekoelde rijst in de kom en je legt er wat brokken van de blauwe schimmelkaas in. Vervolgens 2 helften van het gekookte ei per kom, een halve avocado en een 3-tal in twee gesneden kerstomaten.
Stap 5
Afwerken met wat preischeuten en combineer deze heerlijke vegetarische schotel met een Oude Bruin bier.