Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. Wij rekenen hier op 3 stuks per persoon. Het zoete van de dadel, het hartige van de kaas en het gerookte van het spek passen zeer goed bij elkaar.

Bier en foodpairing: We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas. Perfect om te combineren samen met het spek rond de gevulde dadel. Geniet ervan! 

Spek met dadels en geitenkaas

Aantal personen:
4-6

Klaar in:
30 min

Kcal:
560

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • 12 dadels
  • 6 reepjes gerookt spek
  • 50 gr geitenkaas

Instructies stap voor stap

Stap 1

Mocht je nog geen ontpitte dadels hebben die je de dadel halfmidden door te snijden in de lengte om de dadel te ontpitten.


Stap 2

Vul de dadels één per een met een koffielepel geitenkaas en rol dan een half reepje gerookt spek errond en doe er een prikkertje door om alles goed samen te houden.


Stap 3

Warm de grillplan goed op en leg er dan de spekrolletjes met dadel en geitenkaas op. Een 4-tal minuten grillen aan elke zijde zodat het spek krokant en goudbruin is en de kaas lekker is beginnen smelten.

Je kan dit ook in een voorverwarmde oven van 200 graden klaar maken. Leg de dadels op een bakpapier in de bakschaal en laat een 10-tal minuten bakken in de oven tot het spek goudbruin is.


Stap 4

Lekker warm serveren met een frisse Tripel. Geniet van deze foodpairing.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap