Spek, dadels, geitenkaas

met een lekkere Tripel

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min

kcal:

560

Goed voor:

Aperitiefhapje

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. Wij rekenen hier op 3 stuks per persoon. Het zoete van de dadel, het hartige van de kaas en het gerookte van het spek passen zeer goed bij elkaar.

Beerpairing: We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas. Perfect om te combineren samen met het spek rond de gevulde dadel. Geniet ervan! 

Ingrediënten foodpairing

  • 12 dadels
  • 6 reepjes gerookt spek
  • 50 gr geitenkaas

.

Instructies recept stap voor stap

Stap 1

Mocht je nog geen ontpitte dadels hebben die je de dadel halfmidden door te snijden in de lengte om de dadel te ontpitten.

Stap 2

Vul de dadels één per een met een koffielepel geitenkaas en rol dan een half reepje gerookt spek errond en doe er een prikkertje door om alles goed samen te houden.

 Stap 3

Warm de grillplan goed op en leg er dan de spekrolletjes met dadel en geitenkaas op. Een 4-tal minuten grillen aan elke zijde zodat het spek krokant en goudbruin is en de kaas lekker is beginnen smelten.

Je kan dit ook in een voorverwarmde oven van 200 graden klaar maken. Leg de dadels op een bakpapier in de bakschaal en laat een 10-tal minuten bakken in de oven tot het spek goudbruin is.

Stap 4

Lekker warm serveren met een frisse Tripel. Geniet van deze foodpairing.

Meer recepten en foodpairings

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Lasagne met een blond bier

Lasagne met een blond bier

Dit is een leuk gerecht om samen met gans de familie te maken. Verschilende taken kan je verdelen onder elkaar en het is gezellig om eens samen te koken.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This