Blini’s met krab, scampi en dille

in combinatie met een licht blond bier

Aantal personen

4

Klaar in:

20 min + rijzen

kcal:

2295

Goed voor:

Aperitiefhapje

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Beerpairing: Het vlees van krab is zacht en sappig met een lichtzoete smaak. In combinatie met de scampi en de piment toets in de mengeling kan je dit best pairen met een licht blond bier zodat de smaak van het bier niet gaat overheersen.

Ingrediënten

Blini’s:

 • 200 gr bloem (boekweitmeel)
 • 25 cl melk
 • 20 gr verse gist
 • 2 eieren
 • zout

Mengeling:

 • 120 gr vers krabvlees
 • 20 gekookte scampi’s
 • eetlepels mayonaisse
 • 1 koffielepel tomatenketchup
 • piment
 • dilletakjes

TIP: Maak gebruik van een poffertjespan om de blini’s te bakken.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Verwarm de melk en als die lauw is kan je de gist mengen met de melk en je blijft roeren tot alle stukjes gist zijn opgelost.

Stap 2

Doe de bloem in een grote schaal en giet er het melkmengsel erbij en roer goed, voeg er vervolgens wat zout aan toe en de 2 dooiers. Goed mengen en afdekken met een keukenhanddoek en een 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.

Stap 3

Neem de uitgelekte krab, snij een aantal van de scampis in fijne stukjes. De andere scampi’s dienen als garnering. Meng de uitgelekte krab en de scampistukjes samen met de mayonaise en tomatenketchup en kruiden met wat piment.

Stap 4

Na het rijzen van het beslag bak je de blini’s in je poffertjes pan en vervolgens direct serveren door wat van het krabmengsel er op te leggen en af te werken met een takje dille.

Stap 5

 Je kan eventueel de blini’s voordien maken maar warm ze dan even op voordat je de afwerking doet en serveer tijdens je aperitief in combinatie met een licht blond biertje om de maaltijd te starten.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder
Lasagne met een blond bier

Lasagne met een blond bier

Dit is een leuk gerecht om samen met gans de familie te maken. Verschilende taken kan je verdelen onder elkaar en het is gezellig om eens samen te koken.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This