Wafels

met een smakelijke Tripel in verwerkt

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min + rijzen

kcal:

3519

Goed voor:

Dessert

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Bierpairing: We combineren het traditionele wafelbeslag met een lekkere Tripel. Het parelende bier zorgt voor luchtigere wafels om van te smullen.

Ingrediënten

Blini’s:

  • 20 gr verse gist
  • 3 dl melk
  • 12,5 cl Tripel
  • 500 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 100 gr fijne suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 eetlepel arachideolie
  • zout

TIP: Om een knoeiboel te voorkomen dien je je wafelijzer voldoende voor te verwarmen. Een te koud ijzer zorgt voor problemen. 

Instructies stap voor stap

Stap 1

Verwarm de melk en als die lauw is kan je de gist mengen met de melk en je blijft roeren tot alle stukjes gist zijn opgelost.

Stap 2

Doe de bloem in een grote schaal. Maak in het midden een kuiltje en start met het toevoegen van de eidooiers, de suiker, de Tripel en het melkmengsel met de gist en meng het geheel.

Stap 3

Laat de boter zacht smelten en voeg dit toe bij het deeg en meng verder tot een glad beslag.

Stap 4

Klop de eiwitten stijf en meng ze samen met een snuifje zout onder het beslag. Laat dit geheel vervolgens 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Stap 5

Wrijf je wafelijzer in met wat boter of arachideolie. Dit laatste is handiger en geeft geen smaak af. Schep wat deeg in je wafelijzer, sluit het wafelijze en bakken maar.  Laat het smaken en combineer met Tripel en heel veel liefde.

Meer recepten

Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder
Lasagne met een blond bier

Lasagne met een blond bier

Dit is een leuk gerecht om samen met gans de familie te maken. Verschilende taken kan je verdelen onder elkaar en het is gezellig om eens samen te koken.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This