Achtergrond bij het gerecht
Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier
Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.
Bier en foodpairing: We combineren het traditionele wafelbeslag met een lekkere Tripel. Het parelende bier zorgt voor luchtigere wafels om van te smullen.
Aantal personen:
4-6
Klaar in:
30 min + rijzen
Kcal:
3890
Goed voor:
Dessert
Ingrediënten
- 20 gr verse gist
- 3 dl melk
- 12,5 cl Tripel
- 500 gr bloem
- 125 gr boter
- 100 gr fijne suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 5 eieren
- 1 eetlepel arachideolie
- zout
TIP: Om een knoeiboel te voorkomen dien je je wafelijzer voldoende voor te verwarmen. Een te koud ijzer zorgt voor problemen.
Instructies stap voor stap
Stap 1
Verwarm de melk en als die lauw is kan je de gist mengen met de melk en je blijft roeren tot alle stukjes gist zijn opgelost.
Stap 2
Doe de bloem in een grote schaal. Maak in het midden een kuiltje en start met het toevoegen van de eidooiers, de suiker, de Tripel en het melkmengsel met de gist en meng het geheel.
Stap 3
Laat de boter zacht smelten en voeg dit toe bij het deeg en meng verder tot een glad beslag.
Stap 4
Klop de eiwitten stijf en meng ze samen met een snuifje zout onder het beslag. Laat dit geheel vervolgens 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap 5
Wrijf je wafelijzer in met wat boter of arachideolie. Dit laatste is handiger en geeft geen smaak af. Schep wat deeg in je wafelijzer, sluit het wafelijze en bakken maar. Laat het smaken en combineer met Tripel en heel veel liefde.