Chocolademousse met donker trappistbier

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Als kind was chocolademousse voor mij het hoogtepunt van het menu. Er bestaan heel wat recepten voor chocolademousse. Het één al wat gecompliceerder dan het andere. Voor mij heel belangrijk is de luchtigheid van de mousse en dit is dan ook een belangrijk aspect van dit recept.

Bier en foodpairing: Deze maal stellen we niet enkel een bier voor om mee te combineren maar we gaan het effectief gebruiken in het recept en de rest kan je al proeven tijdens de bereiding en natuurlijk enkele flesjes koel zetten voor bij het dessert.

Aantal personen:
4

Klaar in:
60 min

Kcal:
1825

Goed voor:
Dessert

Ingrediënten

  • 200 gr fondant chocolade
  • 300 cl room
  • 12,5 cl donker trappistbier
  • 6 eieren

Instructies stap voor stap

Stap 1

Neem de trappist en verwarm dit in een kookpot tot tegen het kookpunt aan en haal dan van het vuur. (NIET KOKEN). Meng vervolgens de chocolade met het trappistbier en roer tot dit een homogene massa is geworden en laat 20-tal minuten afkoelen.


Stap 2

Neem de 6 eieren en daarvan scheid je de eiwitten van de dooiers en klop je het eiwit tot een vast schuim en vervolgens meng je het opgeklopt eiwit onder de chocolademassa.


Stap 3

Klop de room half op en spatel dit door het mengsel en verdeel de mousse over potjes of doe alles in één grote pot om aan tafel te sharen.


Stap 4

Zet in de koelkast en laat een 5-tal uur opstijven en daarna kan je heerlijk genieten met een donker trappistbier als smaakaanvulling op de chocolademousse.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap