Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een lekker voorgerechtje voor alle seizoenen. Wie lust nu geen garnaalkroket met wat brood.

Bier en foodpairing: Combineer dit met een Vlaams oud bruin dat is gerijpt op eiken foeders. De zachtzurige smaak is een gekende combinatie met garnalen wat altijd blijft passen ook in deze pairing. 

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
1966

Goed voor:
Voorgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr garnalen
  • 1/2 liter melk
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1 ei
  • olie
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • paneermeel

TIP: Dit gerecht kan je combineren met Belgische frietjes en als hoofdgerecht serveren.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Spoel de garnalen en kook ze 3 minuten in de melk. Haal daarna de garnalen uit de melk maar gooi de melk niet weg.


Stap 2

Smelt de boter, strooi er de bloem in en giet er door een zeef beetje bij beetje al roerende de melk bij. 


Stap 3

Laat flink doorkoken en roer er van het vuur af de eierdooier door. Breng op smaak met peper en zout en schep de garnalen er door en laat afkoelen.


Stap 4

Vorm de kroketten. Rol ze door wat bloem, het eiwit aangelengd met wat olie en tenslotte door het paneermeel.


Stap 5

Bak de kroketten in heet frituurvet en dien op met takjes gebakken peterselie en wat bruin brood in combinatie met een Oud bruin bier. Een traditionele combinatie met garnalen.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Bier- en Foodpairing

Ik wens meer informatie

Porters en Stouts

Ik wens meer informatie

Belgische bierstijlen

Ik wens meer informatie

Abdijbieren

Ik wens meer informatie

Degustatie biobieren

Ik wens meer informatie

Kaas en Bier degustatie

Ik wens meer

Bier en Chocolade

Ik wens meer informatie

Speciaal en Anders

Ik wens meer informatie

Strips en Bier

Ik wens meer informatie

Bijna verdwenen brouwerijen

Ik wens meer informatie

Scroll naar top