Gegrilde heilbot en tripel

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een heerlijk stukje vis is altijd lekker. Dit maal koos ik een vis dat de meesten vermoedelijk kennen in z’n gerookte vorm. Toch kan je een heilbotfilet ook lekker zelf vers klaarmaken. Let op, vraag bij je bestelling naar heilbotfilets want 1 heilbot kan tot 4 meter lang worden en weegt ongeveer 300 kg.

Bier en foodpairing: De volle smaak van de heilbot met de gestoofde groentjes past goed samen met de fruitigheid van een tripel.

Gegrilde heilbot en tripel - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
12 min

Kcal:
1718

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • heilbotfilets (ongeveer 150 gr/stuk)
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 200 gr glasmie (glasnoedels)
  • Verse koriander

Instructies stap voor stap

Stap 1

Wrijf wat olie op de heilbotfilet en daarna kruiden met wat zout en versgemalen peper.


Stap 2

Snij de paprika’s in zeer fijne reepjes en snij de ui ook in lange repen door. Doe wat boter in een pan en begin gedurende een 3- tal minuten de rode paprikareepjes te roerbakken. Voeg vervolgens de ui eraan toe. Kruiden met wat zout en peper. Laat ongeveer 6 minuten stoven tot de gewenste beetgaarheid van de paprika.


Stap 3

Leg terwijl de groentjes stoven de heilbotfilets in een warme grillpan en grill aan beide zijden. Duurtijd grillen 6 à 8 minuten.


Stap 4

De glasmie dien je ongeveer 1 minuut in kokend water te leggen. Vervolgens even laten uitlekken en mengen met de andere gestoofde groenten.


Stap 5

Leg alles op een bord en afwerken met wat verse koriander en laat het smaken in combinatie met een heerlijke Tripel.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap