Quiche met kip en champignons en blonde Tripel

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

De meest gekende quiche is waarschijnlijk de Quiche Lorraine dat een indicatie meegeeft van de oorsprong. De quiche kent zijn oorsprong in de regio Lorraine/Lotharingen, een gebied dat afwisselend bij Frankrijk en Duitsland hoorde en waard de basis voor quiche is ontstaan in de late middeleeuwen. 

Bier en foodpairing: De kip en champignons in de quiche dat ik vandaag voorschotel past goed bij het moutige, ietwat zoete en bittere van een tripel.

Quiche met kip en champignons en blonde tripel - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
60 min

Kcal:
2244

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • vellen diepvries bladerdeeg
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr shiitake
  • 2 sjalotten
  • 250 gr kipfilet
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • 1 dl melk
  • zout
  • peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

We starten met het afborstelen van de paddenstoelen en snijden ze in fijne schijfjes. Vervolgens snijden we ook de sjalotten fijn en snijden we de kipfilet in fijne reepjes.


Stap 2

We doen wat olie in een pan en bakken de kipfilet even aan die we kruiden met wat peper en zout, vervolgens voegen we de sjalot eraan toe om te fruiten en na een 3-tal minuten voegen we ons paddenstoelen eraan toe en kruiden alles af met de tijm en nog wat peper en zout. Kort even alles laten bakken en dan laten afkoelen.


Stap 3

We nemen het ontdooide bladerdeeg en bekleden de bakvorm met het bladerdeeg. We strooien daarop het paneermeel om een droge bodem te behouden aangezien champignons nogal wat vocht verliezen. Schep vervolgens het kip en paddenstoelenmengsel in de vorm en verdeel alles goed.


Stap 4

Nu kloppen we de eieren los samen met de room en de melk. We kruiden dit nog met wat peper en zout om vervolgens over het kip en paddenstoelenmengsel te gieten.


Stap 5

Stop de quiche in een voorverwarmde oven van 180°C en bak de quiche een 40-tal minuten. Laat de quiche dan nog 5 minuten rusten. Schenk je intussen een lekkere blonde Tripel uit en geniet ervan in combinatie met deze heerlijke quiche.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap