Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Aangezien we met velen nu thuis zitten te werken en het ten zeerste is afgeraden om samen te komen in grote groepen naar aanleiding van het coronavirus mag je jezelf natuurlijk wel trakteren op iets lekkers in je eigen woning.

Bier en foodpairing: Een lekker hapje voor bij een blond abdijbiertje gaat er altijd wel in en vandaag kiezen we voor grote garnalen die we frituren in een bierbeslag van blond abdijbier. 

Gefrituurde garnalen

Aantal personen:
4

Klaar in:
40 min

Kcal:
1324

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • 16 grote garnalen
  • 200 gr bloem (boekweitmeel)
  • 25 cl blond abdijbier
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • cayennepeper
  • zout

TIP: Maak gebruik van grote diepvriesgarnalen als je geen zin hebt in het verwijderen van het darmkanaal. Laat de garnalen dan wel goed ontdooien en dep ze goed droog met wat keukenpapier.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Dep de verse of ontdooide garnalen goed droog en zorg zeker dat het darmkanaal is verwijderd.


Stap 2

Doe de bloem in een grote schaal en giet er het melkmengsel erbij. Splits de eieren en meng de dooiers in het beslag en voeg nog wat zout en cayennepeper toe en roer alles goed om tot een glad beslag.


Stap 3

Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf in een kom en roer het opgeklopt eiwit doorheen het beslag.


Stap 4

Wentel de grote garnalen één per één door het beslag en frituur 2 à 3 minuten op 175° C tot ze goudbruin zijn. Daarna even laten uitlekken op wat keukenpapier.


Stap 5

Serveren in een mooi kommetje en smakelijk in combinatie met een blond abdijbiertje.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top