Gefrituurde garnalen

in bierbeslag met blond abdijbier

Aantal personen

4

Klaar in:

40 min

kcal:

1324

Goed voor:

Aperitiefhapje

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Aangezien we met velen nu thuis zitten te werken en het ten zeerste is afgeraden om samen te komen in grote groepen naar aanleiding van het coronavirus mag je jezelf natuurlijk wel trakteren op iets lekkers in je eigen woning.

Beerpairing: Een lekker hapje voor bij een blond abdijbiertje gaat er altijd wel in en vandaag kiezen we voor grote garnalen die we frituren in een bierbeslag van blond abdijbier. 

Ingrediënten

  • 16 grote garnalen
  • 200 gr bloem (boekweitmeel)
  • 25 cl blond abdijbier
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • cayennepeper
  • zout

TIP: Maak gebruik van grote diepvriesgarnalen als je geen zin hebt in het verwijderen van het darmkanaal. Laat de garnalen dan wel goed ontdooien en dep ze goed droog met wat keukenpapier.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Dep de verse of ontdooide garnalen goed droog en zorg zeker dat het darmkanaal is verwijderd.

 Stap 2

Doe de bloem in een grote schaal en giet er het melkmengsel erbij. Splits de eieren en meng de dooiers in het beslag en voeg nog wat zout en cayennepeper toe en roer alles goed om tot een glad beslag.

Stap 3

Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf in een kom en roer het opgeklopt eiwit doorheen het beslag.

Stap 4

Wentel de grote garnalen één per één door het beslag en frituur 2 à 3 minuten op 175 ° C tot ze goudbruin zijn. Daarna even laten uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 5

Serveren in een mooi kommetje en smakelijk in combinatie met een blond abdijbiertje.

Meer recepten

Kalfsbiefstuk en asperges

Kalfsbiefstuk en asperges

We kijken uit naar de lente en op de een of andere manier link ik dit aan pure, zuivere smaken. Daarom kies ik vandaag voor kalfsbiefstuk in combinatie met groene asperges en enkele kerstomaten in combinatie met een Vlaams roodbruin bier.

Lees verder
Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This