Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Aangezien er nu al een oproep is om deze zomer niet op reis te gaan naar aanleiding van COVID-19 dacht ik om het buitenland naar hier te halen en wat chinese dumplings klaar te maken.

Bier en foodpairing: Dit aziatisch hapje past perfect bij het moutige, ietwat zoete en bittere van een tripel met een fruitige toets om thuis in de zetel of op terras te drinken in deze tijden. 

Aantal personen:
4-6

Klaar in:
40 min

Kcal:
2295

Goed voor:
Aperitiefhapje

Ingrediënten

  • 300 gr varkensgehakt
  • 200 gr Chinese kool (paksoi)
  • 3 lenteuitjes
  • 1 cm gemberwortel of 1 eetlepel gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 koffielepel maïzena
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • zout
  • peper

TIP: Je kan je deeg voor dumplings zelf maken maar wij verkiezen 32 dumplingvellen die je kant en klaar kan kopen in de winkel om wat tijd te sparen.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Neem de Chinese kool, was die goed en snij die dan zeer fijn. Pers de knoflook en snij de gember fijn tenzij je poeder gebruikt. Snij tot slot de lenteuitjes in fijne ringetjes.


Stap 2

Meng het gehakt samen met de Chinese kool, de geperste knoflook, de gember, de lenteui, het eiwit van het ei, kristalsuiker, de rijstazijn, de sojasaus, de sesamolie en maïzena. Kruid af met peper en zout.


Stap 3

Zeef wat maïzena op uw werkblad en leg er een dumplingvel op. Leg wat van het gehaktmengsel in het midden van het dumplingvel en wrijf de randen in met wat water en plooi vervolgens dicht volgens eigen creativiteit.


Stap 4

Leg de dumplings in een stomer en stoom gaar in ongeveer 8 tot 10 minuten.


Stap 5

Schenk uzelf een blonde Tripel uit, neem eventueel was dipsaus en smakelijk. Geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top