Kabeljauw en ratatouille

met een smakelijk sterk blond bier

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min

kcal:

720

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Kabeljauw is een heerlijke stevige vis met weinig graten wat ideaal is voor zowel kinderen als volwassenen. Ik vind dit smakelijk in combinatie met een ietwat pikante ratatouille wat me doet mijmeren naar vakantie rond de Middellandse zee. Ideaal dus om vakantieverhalen op te halen.

Bierpairing: Combineer dit voor de volwassenen in het gezelschap met een stevig blond bier of eventueel zelfs een wit bier dat evenwicht kan bieden aan de pikante toetsen van het gerecht.

Ingrediënten

  • kabeljauwmoten
  • uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote courgette
  • 5 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 rood pepertje
  • Verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

TIP: Kies voor kabeljauwmoten met het vel er nog aan. Dit zorgt ervoor dat het vlees van de vis beter samenblijft.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snipper de uien, de knoflook en de koriander fijn. Hou enkele takjes koriander over om te gebruiken bij het dresseren van het gerecht.

Stap 2

Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes. Verwijder ook de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Snij tot slot de courgette in kleine blokjes.

 Stap 3

Stoof de gesnipperde uit in de olijfolie en voeg de knoflook eraan toe en laat even meestoven. Vervolgens voeg je de abergine, paprika,  tomaten en het rode pepertje toe en laat je alles 10 minuten stoven op een laag vuurtje. Roer voorzichtig en breng op smaak met zout.

Stap 4

Terwijl de ratatouille stooft stoom je de kabeljauwfilet of bak je die in de pan met wat boter een 3-tal minuten aan elke zijde. Kruid met peper en zout.

Stap 5

Leg een kabeljauwmoot op een bord, scherp er met een grote lepel wat ratatouille bovenop en werk af met een takje koriander bovenop de ratatouille en laat het smaken in combinatie met een sterk blond bier of een witbier dat voor verfrissing kan zorgen.

Meer recepten

Klassieker: een burger en bier

Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This