Pastasalade farfalle met pesto en Oude Geuze

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Pesto vindt haar oorsprong in het Italiaanse Genova, Ligurië en dankt haar naam aan de bereidingswijze. De ingrediënten worden in een vijzel vermalen tot een saus. “Pestare” klinkt het in het Italiaans of in het Nederlands “stampen, fijn stampen”.

Een heerlijke smaakmaker om de zomerse sfeer te accentueren in een fris slaatje met pasta en pure ingrediënten.

Bier en foodpairing: We combineren dit met een Oude Geuze omwille van de frisse kruidigheid, het pittige en de mondvullende structuur van het gerecht dat mooi past met de frisse zurigheid van een geuze met een droge en reinigende afdronk.

Ideaal op een zomerse avond in de schaduw van een boom om te genieten samen met de familie en/of vrienden. Snel klaar en heerlijk.

Pastasalade farfalle met pesto

Aantal personen:
4

Klaar in:
15 min

Kcal:
1668

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

De salade:

  • 400 gr farfalle pasta
  • 20 kerstomaten
  • 1 zakje salademix

De pesto:

  • 2 plantjes verse basilicum
  • 70 gr pijnboompitten
  • 90 gr Pecorino kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • handvol rucola salade
  • grof zout
  • zwarte peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

Kook de farfalle pasta zoals beschreven op de verpakking en laat afkoelen.


Stap 2

Neem je vijzel en pot om alles in te stampen. Doe de Pecorino kaas in stukjes in de pot samen met de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje, de verse basilicum, de rucola en olijfolie en “Pestare” maar, met andere woorden goed stampen met de vijzel tot alles een gladde pesto vormt.


Stap 3

Op smaak brengen met het sap van de limoen, peper en zout.


Stap 4

Leg wat van de salademix op de bodem van een grote kom, strooi de afgekoelde fafalle pasta erboven en schep met een lepel de pesto uit op de pastasalade en werk af met de kerstomaatjes in 4 gesneden.


Stap 5

Schenk uzelf een Oude Geuze uit en laat het smaken op een zomers terras.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap