Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Gezien het warme weer en het mogelijks verpulveren van het warmterecord dacht ik vanmorgen wat kan ik eens lekker fris klaarmaken. Dus ik heb gekozen voor salades. Allerlei combinaties zijn mogelijk. Check gewoon even je koelkast, neem wat fruit en groenten en meng het lekker door elkaar. Eventueel wat gebakken kip of een stukje zalm erbij en klaar om te genieten. En wil je het heel éénvoudig houden kies dan voor een salade met mozzarella. Heerlijk en snel klaar. Ideaal voor op een warme dag.

Bier en foodpairing: Combineer dit met een geuze met de nodige zurige toetsen of een blond licht biertje met wat bitterheid om de dorst te lessen.

Aantal personen:
4

Klaar in:
15 min

Kcal:
837

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • Verse basilicum
  • 1 eetlepel balsamico
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

TIP: Ideaal en simpel voor als er een vegetarier langskomt en je een alternatief zoekt voor de niet vegetarische hoofdschotel.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij het groene kroontje bovenaan uit de tomaat. Snij even een kruisje onderaan de tomaten en leg de tomaten dan een 6-tal minuten in heet water en spoel ze daarna af met koud water. Pel vervolgens de tomaten, snij ze in 4, haal de pitjes eruit en snij ze in lange reepjes.


Stap 2

Neem de mozarella en snij die in schijfjes en vervolgens in reepjes.


Stap 3

Meng alles in een kom en breng op smaak met perper en zout.


Stap 4

Meng de olijfolie en balsamico en sprenkel over de salade. Werk af met wat vers gesneden basilicum en laat het smaken.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top