Mosselen met witbier

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Mosselen en Vlamingen, dit gaat hand in hand. De zomermaanden aan de kust zijn topmomenten voor de mosselliefhebber maar ook nu in oktober is dit nog een heerlijk ingredient om van te genieten.

Bier en foodpairing: Velen koken mosselen in de wijn maar waarom niet met een heerlijk Vlaams witbier met smaken van citroen, koriander en sinaas wat een mooie combinatie is met de mosselen.

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
2496

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 4 ajuinen
  • 1 stengels selder
  • 2  stengels prei
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes koriander
  • zwarte peper
  • 1 flesje witbier

TIP: heerlijk zoals steeds met frietjes, maar probeer misschien eens met een in stukken gesneden stokbrood met wat kruidenboter op gesmeerd en even gegrild op een grillpan.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Spoel de mosselen een 3-tal keer in koud water en verwijder de nog eventuele aanwezige baarden.


Stap 2

Pel de uien en snipper die in grove stukken. Snij de stengels selder en prei in stukken van 1 cm. Snipper de peterselie en koriander fijn.


Stap 3

Stoof vervolgens even de uien en selder in wat boter en voeg de mosselen bij de groenten, bestooi dit met de prei en zwarte peper, voeg er de fijngesnipperde peterselie en koriander aan toe en giet er het witbier over uit. Leg een deksel op de pot en laat alles koken tot de mosselen opengaan. 


Stap 4

Laat het smaken met een witbier om te drinken en combineer dit simpel weg met wat bruin brood of gebakken frietjes of gegrild stokbrood. Allemaal heerlijk om te combineren.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link