Mosselen

met een heerlijk witbier

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min

kcal:

2496,80

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Mosselen en Vlamingen, dit gaat hand in hand. De zomermaanden aan de kust zijn topmomenten voor de mosselliefhebber maar ook nu in oktober is dit nog een heerlijk ingredient om van te genieten.

Beerpairing:  Velen koken mosselen in de wijn maar waarom niet met een heerlijk Vlaams witbier met smaken van citroen, koriander en sinaas wat een mooie combinatie is met de mosselen.

Ingrediënten

  • kg mosselen
  • 4 ajuinen
  • 1 stengels selder
  • stengels prei
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes koriander
  • zwarte peper
  • 1 flesje witbier

TIP.: heerlijk zoals steeds met frietjes, maar probeer misschien eens met een in stukken gesneden stokbrood met wat kruidenboter op gesmeerd en even gegrild op een grilpan.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Spoel de mosselen een 3-tal keer in koud water en verwijder de nog eventuele aanwezige baarden.

Stap 2

Pel de uien en snipper die in grove stukken. Snij de stengels selder en prei in stukken van 1 cm. Snipper de peterselie en koriander fijn.

Stap 3

Stoof vervolgens even de uien en selder in wat boter en voeg de mosselen bij de groenten, bestooi dit met de prei en zwarte peper, voeg er de fijngesnipperde peterselie en koriander aan toe en giet er het witbier over uit. Leg een deksel op de pot en laat alles koken tot de mosselen opengaan. 

Stap 4

Laat het smaken met een witbier om te drinken en combineer dit simpel weg met wat bruin brood of gebakken frietjes of gegrild stokbrood. Allemaal heerlijk om te combineren.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This