Goulash en een Dubbel

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

De herfst is in het land, stoofpotjes behoren dus terug regelmatig op de tafel te komen. Vandaag kiezen we voor een Hongaars gerecht dat veel weg heeft van ons stoofvlees en toch weer niet want van oorsprong was het eigenlijk een soep maar velen hebben dit omgevormd tot een stoofschotel.

Bier en foodpairing: We gaan voor een bruin bier, de zogenaamde dubbel in België. Je hebt tal van opties om hiermee te combineren maar ik zou kiezen voor een dubbel met voldoende zoetigheid en met toch wat donkere chocolade in het smaakpallet.

Goulash met broodknoedels

Aantal personen:
4

Klaar in:
3 uur

Kcal:
2234

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 700 gr rundsvlees
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1/2 liter runderbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel maiszetmeel
  • 2 koffielepels tijm
  • zout
  • zwarte peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snijd het rundsvlees in blokjes. Snipper de 2 uien en de teentjes knoflook en snij de paprika’s en wortels in stukjes.


Stap 2

Verwarm een beetje boter in een stoofpot. Kruid het vlees met wat peper en zout en bak het vlees rondom bruin en voeg dan de uien, knoflook en wortels toe en laat 4 min stoven, voeg vervolgens de paprika’s en paprikapoeder toe.


Stap 3

Bak dit alles een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe en de tomaten in blokjes gesneden. Meng alles door elkaar en voeg daarna de tijm en het laurierblad eraan toe en overgiet alles met de runderbouillon en kruiden met peper en zout.


Stap 4

Breng het geheel aan de kook, zet de deksel op de stoofpot en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren is aangeraden.


Stap 5

Haal de deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuutjes. Verwijder dan het laurierblaadje en voeg eventueel wat maiszetmeel eraan toe om voldoende in te dikken. Je kan dit combineren met rijst, aardappelen of met broodknoedels en geniet ervan met een heerlijke dubbel.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link