Quiche

met een blonde Tripel

Aantal personen

4

Klaar in:

45 min

kcal:

2475

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Met de nodige voorbereiding de dag voordien is een quiche op de dag van het bakken snel klaar gemaakt en dus ideaal om gasten te ontvangen en bij hen te kunnen zijn zonder nog veel kookgedoe. 

Beerpairing: Een quiche is een ideaal gerecht om bier in te verwerken. Er zijn heel veel combinaties mogelijk met bier afhankelijk van het soort ingrediënten dat je in de quiche stopt. Hier kiezen we nu voor een blonde tripel in combinatie met prei en Ganda Ham.

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 10 gr zout
  • 20 cl blonde tripel

Voor de vulling:

  • stengels prei
  • 25 gr boter
  • 100 gr Ganda Ham
  • 1 Tripel blond
  • 25 cl room
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper

.

TIP: Ga op ontdekkingstocht en combineer andere ingrediënten in je quiche en combineer met een andere bierstijl.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Doe de bloem in een grote kom en doe er vervolgens de boter bij in kleine blokjes en meng het geheel. Voeg het zout en  blonde tripel toe en kneed tot een homogene massa. Verpak het deeg in een vochtige doek en zet een nacht koel.

Stap 2

De volgende dag snijd je de preiwitten fijn. Doe wat boter in een pan en fruit de prei lichtjes zonder te laten verkleuren. Giet er een scheut blonde tripel bij en laat zachtjes stoven onder een deksel.

Stap 3

Snij de ham in fijne reepjes en bak zachtjes aan in wat boter en voeg dit dan bij de prei. Verwarm intussen je oven voor op 180 graden Celcius.

Stap 4

Klop de eieren los en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng de room aan de kook met een 25 cl tripel en klop vervolgens het eimengsel langzaam door de bierroom en zeef het geheel.

Stap 5

Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik enkele keren in het deeg met een vork. Schep vervolgens de prei in de vorm en overgiet met het eimengsel en laat dit een 25-tal minuten bakken in de voorverwarmde oven op 180 graden Celcius.

Stap 6

Haal de quiche uit de oven en serveer met een heerlijk blonde tripel.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This