Guacamole met geroosterde paprika

op heerlijk gegrilde bruschetta in combinatie
met een Saisonbier.

Aantal personen

6-8

Klaar in:

45min

kcal:

1380

Goed voor:

Aperitief

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Dit is mijn versie van de bekende romige Mexicaanse advocadodip in combinatie met een gegrilde Bruschetta. Als tip om verkleuring te voorkomen kan je de pit in de dip laten liggen.

Beerpairing: Combineer dit met een heerlijke Saison. Dit bier komt oorsponkelijk uit Henegouwen en is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 5 tot 6,5%.  Het is van oorsprong een lichtzurig biertje met wat bitterheid en kruidigheid dat gebrouwen werd in de winter om in de zomer als dorstlesser te dienen. 

Ingrediënten

  • 1 grote rode paprika
  • 3 grote rijpe advocado’s
  • ui
  • 1 tomaat 
  • 2 groene pepertjes
  • 4-5 eetlepels koriander
  • sap van 1 limoen
  • zout en cayennepeper
  • Stokbrood
  • Olijfolie

Snipper de ui zeer fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaden en snij in kleine blokjes. Ontdoe voorzichtig de pepertjes van de zaden en hak de pepertjes fijn. Pluk wat verse koriander uit de tuin en hak die fijn. 

Instructies stap voor stap

Stap 1

Grill de rode paprika op de BBQ of een grilpan ongeveer 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Af en toe omdraaien.

Stap 2

Vervolgens doe je de parika in een plastiek zak, sluit je die af en laat dit wat afkoelen.

Stap 3

Haal de paprika’s uit de zak, pel het vel eraf en verwijder de zaden. Hak het vruchtvlees heel fijn.

Stap 4

Snij de advocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom en prak met een vork tot een gladde puree.

Stap 5

Roer de geroosterde rode paprika, de uit, tomaat, groene pepertjes, koriander en het limoensap door de advocadopuree. Voeg er naar eigen smaak zout en cayennepeper aan toe.

Stap 6

Snij schuine sneetjes van ongeveer 1 centimeter breed van het stokbrood en wrijf deze in met wat olijfolie. Vervolgens leg je die in een gloeiend hete grillpan om te grillen.

Stap 7

Schep op elke Bruschetta wat guacamole en werk eventueel af met enkele ringetjes sjalot en laat het smaken in combinatie met een heerlijk Saisonbiertje.

Meer recepten

Klassieker: een burger en bier

Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This