Achtergrond bij het gerecht
Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier
Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.
Bier en foodpairing: Combineer dit met een fruitige tripel met hinten van citrus en banaan.
Aantal personen:
4
Klaar in:
30 min
Kcal:
3563
Goed voor:
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 750 gr gehakt rundsvlees
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels room
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- zout en vergemalen zwarte peper
- 2 eetlepels mayonaise
- 100 gr ijsbergsla
- 50 gr cocktailaugurkjes
- 1 theelepel milde mostard
- 2 tomaten
- 4 seambroodjes
Instructies stap voor stap
Stap 1
Als voorbereiding snipper je de ui zeer fijn en hou 2 eetlepels fijngehakte ui op zij voor de salade. Hak de peterselie fijn en snij de ijsbergsla in reepjes. Hak de cocktailaugurkjes fijn.
Stap 2
Meng het rundsgehakt, de knoflook , de ui, room en peterselie in een kom tot alles goed aan elkaar blijft hangen.Kruid af met peper en zout.
Stap 3
Verdeel het mengsel in 4 en maak platte schijven van ongeveer 10 cm in diameter.
Stap 4
Bestrijk de burgers met een beetje olie en rooster ze 5 minuten op de barbecue aan elke kant tot ze medium-rood zijn.
Stap 5
Intussen heb je tijd om de ijsbergsla, de cocktailaugurkjes, de fijngehakte ui, milde mosterd en mayonaise te mengen en nog wat bij te kruiden met peper en zout.
Stap 6
Rooster de doorgesneden sesambroodjes 1 à 2 minuten op de barbecue en leg vervolgens de tomaat, de burger en daarop wat slamengsel op het onderste deel van het broodje. Leg het bovenste gedeelte erop en smullen maar.