Klassieker: een burger en bier

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.

Bier en foodpairing: Combineer dit met een fruitige tripel met hinten van citrus en banaan.

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
3563

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 gr  gehakt rundsvlees
  • uien
  • teentjes knoflook
  • eetlepels room
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • zout en vergemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 gr ijsbergsla
  • 50 gr cocktailaugurkjes
  • 1 theelepel milde mostard
  • 2 tomaten
  • 4 seambroodjes 

Instructies stap voor stap

Stap 1

Als voorbereiding snipper je de ui zeer fijn en hou 2 eetlepels fijngehakte ui op zij voor de salade. Hak de peterselie fijn en snij de ijsbergsla in reepjes. Hak de cocktailaugurkjes fijn.


Stap 2

Meng het rundsgehakt, de knoflook , de ui, room en peterselie in een kom tot alles goed aan elkaar blijft hangen.Kruid af met peper en zout.


Stap 3

Verdeel het mengsel in 4 en maak platte schijven van ongeveer 10 cm in diameter. 


Stap 4

Bestrijk de burgers met een beetje olie en rooster ze 5 minuten op de barbecue aan elke kant tot ze medium-rood zijn.


Stap 5

Intussen heb je tijd om de ijsbergsla, de cocktailaugurkjes, de fijngehakte ui, milde mosterd en mayonaise te mengen en nog wat bij te kruiden met peper en zout.


Stap 6

Rooster de doorgesneden sesambroodjes 1 à 2 minuten op de barbecue en leg vervolgens de tomaat, de burger en daarop wat slamengsel op het onderste deel van het broodje. Leg het bovenste gedeelte erop en smullen maar.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link