Klassieker

een burger en bier.

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min

kcal:

3563,26

Goed voor:

Brunch

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Voor jong en oud, een lekkere sappige burger. Zorg ervoor dat het gehakt vlees minstens 20% vet bevat. Op die manier bedruipt de burger zichzelf zodat die niet uitdroogt.

Beerpairing: Combineer dit met een fruitige tripel met hinten van citrus en banaan.

Ingrediënten

  • 750 gr  gehakt rundsvlees
  • uien
  • teentjes knoflook
  • eetlepels room
  • 1 eetlepel versgehakte peterselie
  • zout en vergemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 gr ijsbergsla
  • 50 gr cocktailaugurkjes
  • 1 theelepel milde mostard
  • 2 tomaten
  • 4 seambroodjes 

Als voorbereiding snipper je de ui zeer fijn en hou 2 eetlepels fijngehakte ui op zij voor de salade. Hak de peterselie fijn en snij de ijsbergsla in reepjes. Hak de cocktailaugurkjes fijn.

 

Instructies stap voor stap

Stap 1

Meng het rundsgehakt, de knoflook , de ui, room en peterselie in een kom tot alles goed aan elkaar blijft hangen.Kruid af met peper en zout.

Stap 2

Verdeel het mengsel in 4 en maak platte schijven van ongeveer 10 cm in diameter. 

Stap 3

Bestrijk de burgers met een beetje olie en rooster ze 5 minuten op de barbecue aan elke kant tot ze medium-rood zijn.

Stap 4

Intussen heb je tijd om de ijsbergsla, de cocktailaugurkjes, de fijngehakte ui, milde mosterd en mayonaise te mengen en nog wat bij te kruiden met peper en zout.

Stap 5

Rooster de doorgesneden sesambroodjes 1 à 2 minuten op de barbecue en leg vervolgens de tomaat, de burger en daarop wat slamengsel op het onderste deel van het broodje. Leg het bovenste gedeelte erop en smullen maar.

Meer recepten

Fish & Chips met IPA bier

Fish & Chips met IPA bier

We combineren deze maal een typisch Brits gerecht met een Vlaamse IPA. Laat de Brexit geen spoiler zijn voor dit éénvoudig en lekker gerecht.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This