Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

De kerstsfeer associeer ik nog altijd, net zoals zovele andere mensen, met de kleur rood. Rood van de muts van de kerstman, zijn warme rode jas, het rood van de neus van Rudolf het rendier en nog zoveel meer samen met wat groen van de kerstboom. Dit gerecht brengt visueel dit gevoel telkens naar boven, snel klaar en lekker dus daarom met de kerst in aantocht dit recept dat je doorheen het jaar kan klaarmaken en dan toch even kan weg mijmeren met een gevoel van kerstmis.

Bier en foodpairing: De versheid van het gerecht en de pasta passen goed samen met een IPA. Proberen maar.

Penne met kip en verse tomaten en een IPA

Aantal personen:
4

Klaar in:
25 min

Kcal:
1924

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gr penne
  • 500 gr kipfilet
  • 3 teentjes look
  • 25 kerstomaatjes
  • bladpeterselie
  • 25 cl room
  • 2 eetllepels olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij de kipfilet in blokjes, kruid met wat peper en zout en bak de stukjes aan in een hete pan met wat olijfolie en voeg er ook de geperste teentjes look aan toe en goed roerbakken.


Stap 2

Zet intussen een kom water op het fornuis, voeg wat zout eraan toe en eventueel een blokje kipbouillon voor extra smaak en kook de penne.


Stap 3

Snij 20 kerstomaten in 4 en voeg die toe in de pan samen met de room en het paprikapoeder en roer alles goed om en laat een 10-tal minuten pruttelen op een laag vuurtje en af en toe roeren.


Stap 4

Meng nu de gekookte penne met de kip en saus en kruid nog wat met peper en zout.


Stap 5

Schep dit mooi op een bord en per bord voeg je er nog 5 partjes kerstomaat aan toe en wat blaadjes bladpeterselie en smullen maar in combinatie met een lekkere IPA.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Scroll naar top