Fish & Chips

met een IPA bier

Aantal personen

4

Klaar in:

60 min

kcal:

2295

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

We combineren deze maal een typisch Brits gerecht met een Vlaamse IPA. Laat de Brexit geen spoiler zijn voor dit éénvoudig en lekker gerecht.

Beerpairing: We zullen het IPA bier niet enkel gebruiken om mee te pairen maar we gaan het effectief gebruiken in het recept en de rest kan je al proeven tijdens de bereiding en natuurlijk vervolgens combineren met de heerlijke Fish & Chips.

Ingrediënten

Vis in beslag:

  • 800 gr wijtingfilet
  • 150 gr bloem
  • 2 eireren
  • 1/2 flesje IPA bier

Tartaar:

  • eetlepels mayonaisse
  • 1 ei
  • citroensap
  • 6 kleine augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels kervel
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes peterselie
  • peper
  • zout

TIP: Natuurlijk te combineren met heerlijk gebakken frietjes want zonder is het gerecht niet compleet en doe er gerust ook nog een slaatje bij.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Doe de bloem in een kom en voeg de dooiers van de eieren eraan toe en giet het IPA bier erbij en klop op tot een glas beslag en laat 30 minuten rusten (OPGELET: bewaar het eiwit)

Stap 2

Tijdens het rusten van het beslag kan je de tartaar maken. Start met het koken van het ei gedurende 8 minuten. Laat afkoelen in koud water, pellen en pletten met een vork. 

Stap 3

Snij de augurken, kappertjes en alle kruiden fijn. Roer ze onder het ei, doe de mayonaise erbij en goed mengen. Vervolgens op smaak brengen met het citroensap, peper en zout.

Stap 4

Klop na de 30 minuten rust van het beslag de eiwitten stijf en meng dit voorzichtig door het beslag. Haal de vis vervolgens even door wat bloem en dan door het beslag en frituur de vis ongeveer 5 minuten op 180 graden in frituurolie en laat goed uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 5

Serveren met lekker gebakken frietjes, een slaatje en een heerlijke IPA wat perfect past als tegengewicht tegen de vettigheid van de gefrituurde vis dankzij de hopbitterheid.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This