Kalfsbiefstuk en asperges

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

We kijken uit naar de lente en op de een of andere manier link ik dit aan pure, zuivere smaken. Daarom kies ik vandaag voor kalfsbiefstuk in combinatie met groene asperges en enkele kerstomaatjes.

Bier en foodpairing: We combineren met een Vlaams roodbruin bier omwille van het verfrissende karakter van dit zuurzoet bier dat mooi samengaat met de zachte smaak van kalfsvlees.

Aantal personen:
4

Klaar in:
25 min

Kcal:
1169

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • kalfsbiefstukken
  • 500 gr groene asperges
  • 400 gr kerstomaten
  • olie
  • zout
  • peper

Instructies stap voor stap

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Neem intussen de asperges en snij ongeveer 2 cm van de onderkant eraf. Leg de asperges op bakpapier in een bakplaat en meng met de tomaten, wat olie, peper en wat zout. Rooster dit dan ongeveer 15 minuten.


Stap 2

Warm een grillpan of plaat op tot die goed heet is. Wrijf de kalfsbiefstukken in met wat olie en kruid met wat zout en leg ze eerst met het vetrandje op de grill om dit wat kleur te geven. Vervolgens verdeel je de biefstukken mooi over de grillplaat / pan en dan bak je dit ongeveer 4 tot 6 minuten afhankelijk van de gewenste bakwijze en dikte van de kalfsbiefstukken. Achteraf pas kruiden met peper omdat anders de peper verbrand op de hete grillplaat.


Stap 3

Leg beide bereidingen mooi samen op een bord en klaar. Lekker simpel en snel maar vol smaak en heerlijk om te combineren met een Vlaams roodbruin bier. Geniet ervan!


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link
Powered by Social Snap