Zeebrasem en knolselderpuree

met een sterk donker bier

Aantal personen

4

Klaar in:

45 min

kcal:

1951

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Vaak combineert men vis met een blond bier. Vandaag gaan we eens de andere kant op van het smaakpallet.

Beerpairing: We kiezen voor een sterk donker bier waarbij de gebrande toetsen in het bier samen gaan met de geroosterde smaak van zeebrasem. Zorg er wel voor dat je bier de vis niet gaat overheersen qua smaak.

Ingrediënten

VISBEREIDING:

  • 2 zeebrasems met vel
  • 2 takjes tijm
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Knolselderpuree:

  • 400 gr knolselder
  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 3 dl melk
  • 20 gr boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij de aardappelen en knolselder in even grote stukken om te koken. Snij eerst de aardappelen en dan pas de knolselder om verkleuring van de knolselder te vermijden. Laat dit een 20 tal minuten koken in een verhouding van 1/2 water en 1/2 melk. 

Stap 2

Spoel de zeebrasem even onder water en dep daarna droog. Snij vervolgens met een mes aan beide zijden enkele keren in het vel. Wrijf de zeebrasem in met wat olie en kruid met peper en zout en stop een takje tijm in de buikholte voor extra smaak.

Stap 3

Rooster de zeebrasem op een grill gedurende een goede 5 minuten aan elke zijde.

Stap 4

Giet na een 20-tal minuten de aardappelen en knolselder af en schud om te drogen. Maak vervolgens de puree door de aardappelen en knolselder door het passe-vite te draaien of stamp fijn met een aardappelstamper. Roer er vervolgens 10 dl warme melk en boter door en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 5

Serveer de aardappelpuree en zeebrasem en combineer met een heerlijk donker bier met gebrande toetsen. Smakelijk!

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This