Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een heerlijk stukje Belgisch rund is altijd lekker. Dit laten we een dagje marineren om het vlees nog malser te maken en om heerlijk te infuseren met extra smaak om daarna kort te grillen. Een simpel gerecht boordevol smaak.

Bier en foodpairing: We opteren hier voor een blond oaked bier. Dit bier met houttoetsen past perfect met de gegrilde toetsen van het rund en in combinatie met de pittigheid van de marinade.

Aantal personen:
4

Klaar in:
30 min

Kcal:
3291

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

De brochettes

  • 1 kg rundvlees
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 5 tomaten
  • provinciaalse kruiden

De marinade

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen
  • 1 koffielepel mosterdzaad
  • 1 rood pepertje
  • takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 eetlepels olijfolie

TIP: Je kan dit recept serveren in combinatie met een Belgisch frietje en een fris slaatje.

Instructies stap voor stap

Stap 1

We maken de dag voordien een marinade door in een pot de knoflook te persen. We voegen de zwarte peperbollen en het mosterdzaad eraan toe en pletten dit. Vervolgens voegen we het in grove stukken gehakte pepertje eraan toe (zonder zaadjes indien je het niet zo pikant wenst), de rozemarijn en tijm en wat olijfolie en pletten alles met een vijzel. 


Stap 2

We nemen het rundvlees en snijden dit in blokjes van ongeveer 3 op 3 centimeter en wrijven het vlees in met ons marinademengsel en zetten dit vervolgens in de koelkast tot de volgende dag zodat het vlees de marinade mooi kan opnemen.


Stap 3

De volgende dag snijden we de paprika’s in grote stukken en vervolgens ook de ui en 1 tomaat. We nemen een vleesspies en starten met een stukje rund, vervolgens een stukje rode paprika, terug een stukje rund, een stukje ui, een stukje rund, een stukje tomaat en een stukje groene paprika en sluiten af met een stukje rund en dit doen we voor elk van onze spiezen. 


Stap 4

We grillen de rundsbrochettes gedurende enkele minuten op de grill en snijden ook onze tomaten in 2 en grillen de helften ook even op de grill om erbij te serveren en kruiden dit met wat provenciaalse kruiden.

Dit smaakt heerlijk in combinatie met een blond bier met houttoetsen.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bier- en Foodpairing

Ik wens meer informatie

Porters en Stouts

Ik wens meer informatie

Belgische bierstijlen

Ik wens meer informatie

Abdijbieren

Ik wens meer informatie

Degustatie biobieren

Ik wens meer informatie

Kaas en Bier degustatie

Ik wens meer

Bier en Chocolade

Ik wens meer informatie

Speciaal en Anders

Ik wens meer informatie

Strips en Bier

Ik wens meer informatie

Bijna verdwenen brouwerijen

Ik wens meer informatie

Scroll naar top