Gemarineerde rundsbrochette

met een blond oaked bier

Aantal personen

4

Klaar in:

30 min

kcal:

3291

Goed voor:

Hoofdgerecht

Introductie

Achtergrond bij het gerecht

 Door: Peter Vandecaveye, biersommelier

Een heerlijk stukje Belgisch rund is altijd lekker. Dit laten we een dagje marineren om het vlees nog malser te maken en om heerlijk te infuseren met extra smaak om daarna kort te grillen. Een simpel gerecht boordevol smaak.

Beerpairing: We opteren hier voor een blond oaked bier. Dit bier met houttoetsen past perfect met de gegrilde toetsen van het rund en in combinatie met de pittigheid van de marinade.

Ingrediënten

De brochettes

 • 1 kg rundvlees
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 grote ui
 • 5 tomaten
 • provinciaalse kruiden

De marinade

 • 3 teentjes knoflook
 • 1 koffielepel zwarte peperbollen
 • 1 koffielepel mosterdzaad
 • 1 rood pepertje
 • takjes rozemarijn
 • 4 takjes tijm
 • 4 eetlepels olijfolie

.

TIP: Je kan dit recept serveren in combinatie met een Belgisch frietje en een fris slaatje.

Instructies stap voor stap

Stap 1

We maken de dag voordien een marinade door in een pot de knoflook te persen. We voegen de zwarte peperbollen en het mosterdzaad eraan toe en pletten dit. Vervolgens voegen we het in grove stukken gehakte pepertje eraan toe (zonder zaadjes indien je het niet zo pikant wenst), de rozemarijn en tijm en wat olijfolie en pletten alles met een vijzel. 

Stap 2

We nemen het rundvlees en snijden dit in blokjes van ongeveer 3 op 3 centimeter en wrijven het vlees in met ons marinademengsel en zetten dit vervolgens in de koelkast tot de volgende dag zodat het vlees de marinade mooi kan opnemen.

Stap 3

De volgende dag snijden we de paprika’s in grote stukken en vervolgens ook de ui en 1 tomaat. We nemen een vleesspies en starten met een stukje rund, vervolgens een stukje rode paprika, terug een stukje rund, een stukje ui, een stukje rund, een stukje tomaat en een stukje groene paprika en sluiten af met een stukje rund en dit doen we voor elk van onze spiezen. 

Stap 4

We grillen de rundsbrochettes gedurende enkele minuten op de grill en snijden ook onze tomaten in 2 en grillen de helften ook even op de grill om erbij te serveren en kruiden dit met wat provenciaalse kruiden.

Dit smaakt heerlijk in combinatie met een blond bier met houttoetsen.

Meer recepten

Wafels met Tripel

Wafels met Tripel

Aangezien we een recept aan het maken zijn op de vooravond van Valentijn dacht ik aan wafeltjes in een hartvorm. Op die manier kan je een zeer persoonlijke toets geven aan je cadeau.

Lees verder
Blini’s met krab, scampi en dille

Blini’s met krab, scampi en dille

Als we als kind met de familie naar Sluis (Nederland) gingen was het traditie om poffertjes te eten schuin tegenover de kerk. Dit was voor mij het hoogtepunt van de dag. De blini’s zijn in de praktijk de meer hartige versie van een zoet poffertje.

Lees verder
Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Spek, dadels, geitenkaas en tripel

Een leuk, simpel en snel klaar te maken aperitiefhapje. We combineren het aperitiefhapje met een Tripel. De dadel versterkt de zoete toetsen in een Tripel en de Tripel zorgt dan weer voor een zachte romigheid van de geitenkaas.

Lees verder

Pin It on Pinterest

Share This