Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

De feestdagen zijn in aantocht. We dienen ze dan wel in beperkte kring te vieren maar vaak zijn het toch de dagen waar we net dat iets meer eten, net dat iets meer saus, meer room en zoveel meer verwerken in onze gerechten. Daarom kies ik nu toch nog even voor een simpel, licht gerecht.

Bier en foodpairing: Deze gemarineerde kipbrochettes verdragen een goede degelijke blonde tripel om mee te combineren.

Kipbrochettes

Aantal personen:
4

Klaar in:
80 min

Kcal:
924

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • volledige kipfilet (ongeveer 450 gr)
  • 2 rode paprika’s
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel dille
  • 3 soeplepels olijfolie
  • peper
  • zout

TIP: Combineer met een heerlijk aardappeltje in de schil en nog wat salade om het gerecht te vervolledigen.

Instructies stap voor stap

Stap 1

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 op 3 centimeter.


Stap 2

Neem 3 eetlepels olijfolie en strooi het paprikapoeder, de dille, wat peper en zout in de olijfolie en meng dit goed. Leg de gesneden kipblokjes in de marinade en laat alles ongeveer een uurtje marineren.


Stap 3

Snij na een uur de rode paprika’s in stukken van ook ongeveer 3 op 3 centimeter. Neem vervolgens een houten spies en begin met een stukje kip, vervolgens een stuk paprika en wissel zo af tot het einde van het stokje. Zorg dat het laatste stuk terug een stukje kip is. Op die manier blijft alles goed op het stokje steken.


Stap 4

Leg de brochettes op een grill of bak ze in de pan goudbruin.


Stap 5

Strooi er bij het serveren nog wat dille over en smakelijk in combinatie met een heerlijke blonde Tripel.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar top