Hamburger met cheddar en spek en een frisse pint

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Het is vakantie dus tijd voor een éénvoudig gerecht dat toch lekker smaakt. Een hamburger kan er dan voor mij altijd wel in en al zeker als je die volledig zelf maakt.

Bier en foodpairing: Een hamburger kan je met heel wat bierstijlen combineren maar voor mij persoonlijk hoef je het niet moeilijk te maken. Een frisse pint met een bittere toets past voor mij altijd samen om te genieten van mijn burger.

Hamburger met cheddar en pilsbier - bierpairing

Aantal personen:
4

Klaar in:
25 min

Kcal:
4576

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 gr gemengd gehakt (varkens- en rundsgehakt)
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • Cayennepeper
  • Peper
  • Zout
  • 8 reepjes dun gesneden spek
  • 8 plakjes cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • Salade
  • Plakjes augurk
  • boter

Instructies stap voor stap

Stap 1

Neem het gemengd gehakt, extra kruiden met een beetje cayennepeper volgens eigen smaak en nog wat peper en zout en voeg er de eieren en het paneermeel aan toe en alles goed mengen in een kom tot alles goed aan elkaar blijft hangen.


Stap 2

Verdeel het mengsel in 8 en maak dunne platte schijven van ongeveer 10 cm in diameter en bak de burgers.


Stap 3

Bak intussen in een andere pan het spek en laat dit uitlekken op wat keukenpapier.


Stap 4

Als de hamburgers bijna gebakken zijn neem je de broodjes en grill die even kort. Snij intussen de tomaten, ui en augurk in fijne plakjes.


Stap 5

Vervolgens neem je de onderste schijf van het broodje, leg er wat sla op en een 4-tal schijfjes tomaat, vervolgens de eerste hamburger, dan een plakje cheddar, de tweede hamburger en terug een plakje cheddar, wat schijfjes augurk, wat fijne reepjes rode ui, een 2 tal reepjes spek en vervolgens de bovenste schijf van het broodje en genieten met een lekkere frisse pint erbij.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link