Spiegelei en een Stout

Achtergrond bij het gerecht

Auteur: Peter Vandecaveye, biersommelier

Het zijn moeilijke tijden wegens COVID-19 dus dacht ik, laat ons een zeer simpel gerecht maken dat toch goed zal smaken met een biertje. We kozen voor een spiegeleitje in combinatie met wat kaas en ham.

Bier en foodpairing: De keuze is gevallen op een stout als bierstijl en ga voor een stout met een duidelijke koffietoets wat je als vervanger van koffie kan zien bij dit gerecht. Het is echt een gerecht voor aan de gezinstafel om heel snel en simpel iets klaar te maken en toch te genieten in combinatie met een lekker bier.

Spiegelei

Aantal personen:
4

Klaar in:
10 min

Kcal:
2363

Goed voor:
Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • eieren
  • 8 sneetjes gekookte beenham
  • 8 sneetjes jonge kaas
  • 8 sneden volkorenbrood
  • 4 tomaten
  • kleine augurken
  • cayennepeper
  • zout
  • boter

Instructies stap voor stap

Stap 1

Ter voorbereiding was en droog je de blaadjes sla en snij je de tomaten in stukken en voorzie je wat augurken en leg je alles mooi op een bord of houten plank. Vervolgens leg je de sneden brood met daarop de kaas en ham.


Stap 2

Neem een pan en voeg er wat boter aan toe en warm de pan op maar zorg dat ze niet te heet is.


Stap 3

Bak de eieren rustig in de pan zodat het eiwit gaar kan worden en de dooier toch nog zacht en lopend zal blijven. Bak de eieren een 3 à 4 minuten en strooi er wat zout en cayennepeper over.


Stap 4

Haal de spiegeleieren uit de pan en leg ze bovenop het brood met de kaas en ham.


Stap 5

Geniet ervan in combinatie met een stout met duidelijke koffiesmaken. Ideaal voor een brunch of een hapje in de avond.


Ontdek onze andere bier en foodpairing recepten

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief!

Ontvang foodpairingtips via onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
Share via
Copy link